Project in de kijker

Hedendaagse 'woonschuur' in Nukerke

In het hart van de Vlaamse Ardennen stond een oude hoeve. In opdracht van een jong gezin, toverde Sien Van Liefferinge ze om tot een hedendaagse architecturale parel. Geen moderne vierkante blok, maar een strak vormgegeven 'schuur' die wonderwel aansluiting vindt met de heuvelachtige natuurpracht.

Dit waardevolle landschap kreeg een centrale rol in het ontwerp. De achter- en zijgevel bestaan haast volledig uit grote glaspartijen in slanke aluminium profielen. Vanuit de leefruimte genieten de bewoners van een weids panorama. De kinderkamers delen een ruim terras met zicht op de heuvelflank. De master bedroom en de badkamer kijken uit op de akkers en een veldweg. Met kamerhoge gordijnen wordt voor de nodige privacy gezorgd.

Naast de grote glaspartijen vallen ook de houten lamellen op. Zij geven de woning een natuurlijk, hedendaags cachet.

Voor het interieur werd gekozen voor warm minimalisme. De muren, meubels en keuken zijn strak en wit. Dit cleane wit werd in iedere ruimte doorbroken met een kleuraccent. De muren rond de trap en de leefruimte werden geverfd in bordeauxrood. Ook de kinderkamers en de badkamer kregen een eigen warme kleurentoets.